Heb jij thuis geen ruimte voor een spa of zwembad met speciale hydrotherapie? Niet getreurd, want dit betekent niet dat je er ook geen gebruik van kunt maken. Op talloze locaties in Nederland worden namelijk spabehandelingen aangeboden. Ook bij jou in de buurt is er vast een plek waar je lekker in de sauna kunt of kunt genieten van hydrotherapie in een speciaal zwembad. Wist je trouwens dat hydrotherapie en een spabehandeling hartstikke goed zijn voor je gezondheid? Wij vertellen je hier wat de voordelen van deze twee dingen zijn.

Laat de stress achter je


Een bezoekje aan een spa is in eerste instantie natuurlijk hartstikke ontspannend. Je kunt er bijvoorbeeld een massage krijgen, maar ook plaatsnemen in speciale zwembaden. De waterstralen in deze zwembaden hebben een helende werking op jouw spieren en gewrichten. Hierdoor ontspan jij optimaal wanneer je een bezoekje brengt aan een spa. Wanneer jij de deur van de spa achter je dichttrekt, weet je dan ook zeker dat jij de stress van de laatste tijd definitief achter je laat.

img3

Je krijgt een stralende huid


Wanneer jij bij een bezoekje aan een spa vrijwel altijd in een hydro pool plaatsneemt, heb je waarschijnlijk een glanzende huid. Dit is het gevolg van het warme water. Doordat het water zo warm is, gaat je hart namelijk sneller kloppen. Hierdoor gaat het bloed een stuk sneller door je lichaam stromen. Dit zorgt voor een gezonde huid. Het warme water zorgt er ook voor dat blessures en spierpijn sneller verdwijnen.

img4

Scherper door een spabezoek


Ben jij net in een spa geweest? Dan merk je waarschijnlijk dat je een stuk scherper bent dan voor je er naartoe ging. De warmte van bijvoorbeeld een hydro pool zorgt er namelijk voor dat jij je hoofd helemaal leegmaakt. Niet gek ook, want je kunt in zo’n zwembad natuurlijk volledig ontspannen. Je kunt alles achter je laten en bent bij het verlaten ervan weer helemaal fris en helder.

Met korting naar een spa


Een bezoekje aan een spa is niet heel erg duur. Tenminste, niet wanneer je weet waar je de kaartjes moet kopen. Aan de kassa zijn toegangskaartjes vaak wel behoorlijk prijzig, maar via het internet kun je ze meestal met korting kopen. Lukt het je niet om er eentje te vinden? Schrijf jezelf dan bijvoorbeeld in voor de nieuwsbrief van een aantal spa’s bij jou in de buurt. Je zult zien dat er geregeld een kortingscode in deze brief staat. Aanbiedingen op producten als een spa komen dus met regelmaat voor, maar je moet alleen even weten waar je ze kunt vinden!

Expedia black Friday is een dag bij uitstek om te profiteren van interessante kortingen en aanbiedingen. Misschien is dit wel een mooie gelegenheid voor je om eens een spa buiten Nederland te bezoeken. Spabezoek is immers niet alleen immens populair in enkel en alleen ons land. Ook in het buitenland vind je talloze resort en spa’s. Combineer bijvoorbeeld op deze manier een stedentrip met een heerlijk ontspannend bezoek aan een wellnescentrum. Nog leuker wordt dit als je samen gaat met bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin. Een goede gelegenheid om eens lekker samen bij te kletsen in een ontspannende sfeer.