Buiten whirlpools

Bouw een overkapping voor je buitenwhirlpool!

Geplaatst op

Als je over een buitenwhirlpool beschikt is het een goed idee om een overkapping over het bad te plaatsen. Zo voorkom je dat er veel vuil en andere rotzooi in je buitenwhirlpool terecht komt. Door wanden te plaatsen kun je bovendien meer privacy creëren. Als je liever niet hebt dat je buren mee kunnen gluren is een overkapping met twee of meer wanden een prima optie. 

Zelf overkapping bouwen? Zo gedaan met eiken meubelpanelen!

Je kunt een overkapping voor je buitenwhirlpool gemakkelijk zelf bouwen. Het enige wat je nodig hebt zijn eiken meubelpanelen. Met deze panelen bouw je gemakkelijk wanden en een dak waarmee je je whirlpool afschermt van de rest van de buurt. Eiken meubelpanelen hebben een mooie levendige uitstraling die perfect passen in een tuin. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om hun tuinoverkapping af te werken met hout. 

Je kunt eiken meubelpanelen in verschillende maten kopen. Je hoeft de planken dus niet zelf te snijden, je kunt ze kant en klaar kopen. Natuurlijk moet je zelf wel even nagaan hoe hoog je de overkapping wil maken. Eiken meubelpanelen zijn massief en stevig en kunnen zeker tegen een stootje. Ook beschikken de meeste eiken meubelpanelen over een fineerlaag waardoor het hout waterresistent wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele waterschade. Je zou van de eiken meubelpanelen ook een trapje kunnen bouwen zodat je gemakkelijk de buitenwhirlpool in kan klimmen. 

Maak je overkapping gezellig met decoraties

Als je de overkapping iets groter bouwt hou je nog wat ruimte om het in te richten. Zo maak je van je buitenwhirlpool een gezellig plekje waar je helemaal tot rust kunt komen. Het is bijvoorbeeld leuk om de overkapping te verlichten. Bij een buitenwhirlpool passen neonlichten goed, maar ook kaarsen of peertjes geven een fijne sfeer aan je buitenbad. 

Een ander leuk idee is om een kleine bar toe te voegen. Met de eiken meubelpanelen maak je een halve wand waar je een paneel dwars overheen legt. Als je in het bad zit kun je hier je drankjes op kwijt. Aan de andere kant zou je barkrukken kunnen plaatsen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Buitenwhirlpools.nl vind je heel veel toffe content waar je je voordeel mee kunt doen. Lees dus onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ buitenwhirlpools .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden