Buiten whirlpools

De beste vloertegels voor om je buiten whirlpool

Geplaatst op

Je whirlpool, het is het pareltje van je tuin. Of hij nou ingebouwd is, of dat hij op de grond staat, er moeten natuurlijk wel mooie vloertegels omheen. De vloertegels maken het plaatje helemaal af. Het moet dan wel passen bij je buiten whirlpool, maar dit moet geen probleem zijn gezien de vele keuzes die je hebt wat betreft vloertegels. In deze blog vind je de beste vloertegels voor om je buiten whirlpool heen. 

Waar moet je op letten?

De vloertegels die je kiest voor de zone rond je whirlpool moeten

slipvast, slijtvast en waterbestendig zijn. Omgevingen rond whirlpools kunnen behoorlijk ruw zijn, gezien de blootstelling aan chloor en het veranderende weer. Zorg ervoor dat je tegels of bestrating sterk genoeg zijn om het hoofd te bieden (en je veiligheid te beschermen) door een stijl te kiezen met een hoge slijtklasse. Daarnaast wordt natuurlijk elk gebied rondom een whirlpool veel blootgesteld aan water.  Zorg ervoor dat je vloertegels niet beschadigd raken door regelmatige blootstelling.

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn misschien niet zo sterk als de andere tegels die nog aan bod komen, maar ze voldoen wel aan de gestelde normen wat betreft slijtklasse en waterbestendigheid. Het kan het beste worden gebruikt op lichte gebruiks terrassen, omdat het minder slijtvast is dan andere tegels. Ongeglazuurde afwerkingen zijn al beter bestand tegen uitglijden. Dit betekent ook dat ze meer waterdoorlatend zijn en verzegeld moeten worden. Het gebruik van een antislip verzegeling is het beste als je zich zorgen maakt over vallen. Over het algemeen zijn deze vloertegels veel geschikter dan andere tegels rondom een whirlpool.

Speksteen

Speksteen is een niet-waterdoorlatende, niet-absorberende, natuurlijke vloertegel die zeer geschikt is voor warme klimaten. Hij is water- en hittebestendig en wordt bij uitstek gebruikt rond zwembaden. De steen heeft een ongelooflijk lange levensduur en is perfect voor buitenvloeren. Speksteen is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en hoeft niet te worden afgedicht als het eenmaal is gelegd. Tevens is hij redelijk slipbestendig ten opzichte van veel andere vloertegels. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Buitenwhirlpools.nl vind je heel veel toffe content waar je je voordeel mee kunt doen. Lees dus onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ buitenwhirlpools .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden